Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi in Penne, 4 Aug 2020 | 8051 vizualizari

 

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am gasit hribi in piata si am pus cateva pungute la congelator. Cu aceasta ocazie am zis sa pregatesc si ceva bun cu ei. Eu aveam in plan niste paste cu sos de rosii, insa am ajuns la aceasta varianta, cu sos alb pana la urma. Am folosit smantana vegetala, pentru ca le-am pregatit de post, dar puteti folosi smantana de gatit, voi alegeti. Oricum este o reteta simpla si grozava!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne (sau alte paste)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 300 gr hribi curatati si opariti (puteti folosi si cruzi)
  • 1/2 pahar vin alb
  • 250 ml smantana de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3-4 crengute patrunjle verde
  • 2-3 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • dulceata de ardei iuti pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu hribi si sos alb:

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand.

Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari. Ceapa curatata o tocati marunt, curatati si usturoiul.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul intreg. Le inabusiti 1-2 minute, apoi adaugati si hribii. Amestecati, puneti cam jumatate de cana cu apa. Presarati sare si piper, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Scoateti usturoiul. Turnati vinul alb, iar dupa 2 minute adaugati si smantana vegetala. Amestecati bine, lasati sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul. Scurgeti de apa pastele fierte, le rasturnati peste sos. Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute. Patrunjelul si busuiocul verde le tocati marunt, le adaugati peste paste si amestecati totul. Merg foarte bine sa fie servite cu putina dulceata de ardei iuti.

Pofa buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu hribi si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

abstract01 1

05.08.2020, 21:17

katty 1

06.08.2020, 13:40

Delicioase trebuie sa fie cu hribi!

Gherca Daniela 1

09.08.2020, 09:29

foarte bunee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume mexicane si mezeluri